Vad är Tier 2 Capital?

Tier 2 kapitalet är en term som används för att beskriva särskilda typer av kapital som innehas av en bank för att uppfylla kapitalisering krav. Det är mindre säker än tier 1-kapital. Olika länder har olika lagar om aktivering på banker, men i allmänhet de måste hålla kapital värt äntligen 8% av deklarerade tillgångar. Om en bank inte uppfyller dessa krav, måste den vidta åtgärder för att träffa dem eller riskerar att stängas och tas i konkurs på grundval av att insättare och investerare med banken löper risk när banken är underkapitaliserade.

De typer av kapital som klassificeras som grupp 2 kapitalet varierar beroende på regionala lagstiftning och politik. Generellt innehåller den dolda reserver, konvertibla värdepapper, förlagslån och allmänna bestämmelser, höll kapital till hands för att täcka förväntade eller framtida förluster. Tekniskt sett kan allmänna bestämmelser inte kapitalet eftersom de förmodligen redan redovisas, men eftersom bankerna kan hålla medel till hands för förluster i framtiden, kan de hävda att de allmänna bestämmelser är en form av tier 2-kapital tills de används.

Kapitalkrav anges i lagen och banker kan granskas för att se om de överensstämmer med kraven. Bevis av tillgångar till hands, såväl som tillgångar de bank kontroller, måste tillhandahållas på begäran av tillsynsmyndigheter. Om bankerna inte har tillräckligt kapital, måste de kunna förklara varför. Banker i processen att ta itu kapital brister kommer att övervakas tills problemet är löst, samtidigt som bankerna utan någon tydlig plan på plats för hantering av otillräckliga aktivering kan tas över av tillsynsmyndigheter.

Tier 1 kapitalet utgörs av mer stabil, pålitlig form av kapital och det är den högre ranking av de två former av kapital ett bank kan har på handen. Bankerna har vanligtvis en blandning av grupp 1 och grupp 2 kapitalet och bör kunna dokumentera huvudstaden till hands och hur den har använts. Investerare och insättare beror på bankerna för att uppfylla kapitalkrav. Om det finns en bank run eller liknande katastrof, måste banken ha tillgång till kapital för att lösa problemet och hålla banken flytande tills förhållandena stabiliseras.

I de fall där bankerna misslyckas, är deras reserver av grupp 1 och grupp 2 kapitalet utfiskad och insättare, borgenärer och investerare kan göra anspråk mot banken att återhämta sina förluster. Saker som insättningsgarantin är utformade för att minimera risken för människor med fonder på insättning på banken.