Vad är en finansiell marknad?

En finansmarknad är allomfattande term som omfattar köp och försäljning av monetära varor. Den finansiella marknaden består av primära och sekundära marknader, som definierar ursprung monetära bra, och ett brett urval av marknader som definierar vilken typ av monetär bra. Några av de mer välkända delmarknader inom den finansiella marknaden är de lager, råvaror och marknader pengar. I de flesta fall, de köp och försäljning av objekt på finansiella marknaden har lite att ingen fysisk komponent efter kvittot för försäljning.

Hörnstenen av den finansiella marknaden är den rörelsen av pengar, ofta genom att sätt att av kapital eller rå material. En part, säljaren har en monetär bra, och en person, köparen vill ha den. De två parterna utför en monetär utbyte av där den säljaren får något som han hoppas är värd mer än vad han sålde. De två parterna kan erhålla verkliga pengar, bestånd för ett företag eller ens annan persons skuld markör.

I den primära marknaden, är den ursprungliga ägaren för objektet sälja det. I de flesta fall en post endast säljs på den primära marknaden för första gången det förändrar händer. Den sekundära marknaden är för försäljning av monetära varor av människor som saknar samband med den ursprungliga emittenten. Till exempel bildar en person ett publikt bolag och säljer sitt lager på den primära marknaden köparna av det beståndet sedan vända och sälja det till andra människor på den sekundära marknaden.

Utöver ursprung marknader har den finansiella marknaden flera marknader som definieras av de typer av monetära varor som de säljer. Huvudstaden marknaden, som är i sig består av beståndet marknaden och obligationsmarknaden, reglerar försäljning av företagens tillgångar och skulder. Råvarumarknaden övervakar köp och försäljning av råvaror, en process nära besläktad med terminsmarknaden, där potentiella monetära varor köps och säljs. Penningmarknaden hanterar transaktioner med rena pengar, till exempel statsobligationer eller utländsk valuta.

I de flesta fall, människor köper och säljer poster i de finansiella marknaderna har föga intresse i de faktiska produkter de köper. Hela övningen är en metod att öka pengar genom tillämpas utbud och efterfrågan. När en person köper sojabönor på den råvarumarknaden, förväntar han sällan en transport av sojabönor att framträda på hans hem. Investeraren vill ha att helt enkelt en biljett säga det finns ett mängd sojabönor någonstans i världen som tillhör honom. Sin biljett kan sedan säljas för en vinst vid ett senare tillfälle.