Vilka Är Second Mortgage Långivare?

Second inteckning långivare är banker och andra finansiella institut som erbjuder andra inteckningar. En andra inteckning är ett 2:e lån som tas på en fastighet för vilket en låntagare redan har en inteckning. Detta innebär en låntagare säkrar två hypotekslån lån för samma egendom i stället för den typiska enstaka inteckning.

När en person säkrar en andra inteckning, är hans hem används för säkerheter på lånet. Om låntagaren uteblivna betalningar på sina inteckningar, kan långivaren återfå sin pengar via avskärmningen och försäljning av fastigheten. Andra inteckningar kräver långivare att acceptera en högre nivå av risk, dock. Detta är eftersom det första inteckning är återbetalas först i en avskärmning eller standard situation, och den pengar kvar över efter som kanske inte vara tillräckligt för att återbetala andra inteckning långivaren. Av detta skäl, många andra inteckning långivare bevilja dessa lån vid högre priser än med typiska bottenlån lån.

En andra utlåningsföretagets erbjuder vanligtvis ett lån baserad på mängden av det egna kapitalet, eller ägande, en person har i fastigheten. Till exempel kan en person är skyldig $ 70.000 amerikanska dollar (USD) på ett hem med ett marknadsvärde på $ 150.000 USD. I ett sådant fall, skulle den 80.000 $ USD ovanför det belopp som den låntagaren är skyldig anses vara hans eget kapital i fastigheten. En andra utlåningsföretagets kan vara villiga att ge låntagaren ett lån med att det egna kapitalet som säkerhet.

En individ som söker en andra inteckning kan ha ett antal alternativ att överväga. Många individer erhålla dessa lån från de banker som beviljade deras första inteckningar. Andra kan forska och jämföra andra inteckning långivare, försöker att välja långivaren som erbjuder de mest attraktiva lånevillkor och priser. Varje andra inteckning långivaren får fastställa sina egna krav för framgångsrika lån kandidater. Långivare kan överväga den mängd av eget kapital en person har i hans hem, hans kredit-rating, och marknadsvärdet värdet av den egendom innan de beviljar sekund inteckningar.

Andra hypotekslångivare Placera inte några bestämmelser om hur en låntagare kan använda de pengar han får från en andra hypotekslån. Vissa människor använder dessa lån för att finansiera stora kostnader, såsom dröm semester, bröllop, eller ens college undervisning för sina barn. Andra kan använda andra inteckning medel för att betala för hem renoveringar, återbetala andra skulder, eller även hantera akuta medicinska kostnader. En andra utlåningsföretagets får bevilja denna typ av lån som engångsbelopp, låna en låntagare en viss summa på en gång. I andra fall, kan låntagaren föredrar en linje av kredit, vilket tillåter honom att låna eller återkalla medel ur budgeten som han behöver dem.