Vad är Gross Marginal Ratio?

Bruttomarginalen Förhållandet, även känd som GMR, är en finansiell formel som beräknar hur mycket försäljningsintäkter som finns kvar efter avdrag kostnaden för varor (COGS) på alla sålda objekt. En enkel bruttomarginal förhållandet formeln består av två delar: Total försäljning – KSV = Bruttoresultat

Gross Vinst / Total försäljning = GMR. Detta förhållande är viktigt eftersom det låter företag vet hur mycket intäkter de är genererar via produktförsäljning att täcka sin försäljnings-och kostnader administration. Accountants använder också detta förhållande under deras finansiell analys process för att avgöra hur bra ett företag har utfört över tiden och hur konsekvent det var i generera vinster.

Ingen enskild standard för att bestämma hur stark företagets bruttomarginal förhållande jämfört med den allmänna ekonomiska marknaden. Förhållandet är specifikt för varje bransch sektor på grund företagen måste jämföra sina nyckeltal till företag med liknande företagsstrukturer. Medan andra företag får använda brutto-analysen handelsmarginalens andel, är det används främst av tillverkare och detaljister som använder förhållandet för att räkna ut om de har prissatt sina varor på lämpligt sätt att ta igen samtliga företagens kostnader.

Eftersom de flesta företag vill att arbeta vid en vinst, måste varor och tjänster att prissättas med en liten marginal på vinsten läggas till kostnaden. Bruttomarginalen Förhållandet representerar vanligtvis den ytterligare mängd av vinst sedan enligt formeln endast omfattar försäljningspriset och COGS av produkter och tjänster. Bruttomarginal-förhållandet analys är ett liten del av den samlade ekonomiska förhållandet förvaltningen analysen som används för att granska ett företags finansiell information.

Finansiell-förhållandet analys är ett populärt management verktyg som används för att bryta ner de finansiella rapporterna presenteras för interna och externa användare. Populariteten av denna hantering verktyg är härrör från de enkla beräkningar som traditionellt används av revisorer för att avgöra hur väl ett Företaget verkar från finansiell synpunkt. Analysera förhållandet mellan också används tillsammans med benchmarking, jämför vilken bolagets finansiella förhållandet beräkningar en konkurrents ratio analys. Företaget med det bästa förhållandet beräkningarna representerar vanligtvis det starkaste konkurrenten i den ekonomiska marknaden.

Bruttomarginal analysera förhållandet mellan bör inte användas som det enda finansiella förhållandet när man ser över ett företags finansiell information, dock. Företag är en summa av deras totala delar som

medan de kan ha en stark bruttomarginal förhållande kan deras utgifter vara felaktig eller deras totala försäljning kan ha minskat under de senaste åren. Företagen måste brytas fastställs av all finansiell information som rapporteras i sina finansiella rapporterna för att avgöra hur starka de är inom den ekonomiska marknaden.