Vad är ett End Loan?

Ett slut lån är ett typ av lån som används för att reglera återstående saldo i någon typ av på kort sikt konstruktionen lån. Med många former av byggnads-lån, är betalningen av kapitalbeloppet fördröjas tills konstruktionen är klar. Med ett slut lån, finns det också möjligheten att fortsätta för att bara göra räntebetalningar under en period av tid efter konstruktionen är klar, även om lånet kommer att börja att amortera.

En mycket gemensam modell är att användning av en enda långivare för att skapa en konstruktion lån som är kopplad med en slut lån. Under själva byggtiden, är gäldenären skyldig att räntebetalningar till långivaren. När konstruktionen är klar, blir gäldenären som ansvarar för att göra betalningar som täcker både det intresse och huvudmannen. Vid denna punkt, väljer gäldenären att rulla det återstående beloppet betalas om byggandet lånet in i en ny räntebärande instrument, slutet lånet.

Det finns ett par potentiella fördelar till denna typ av arrangemang. Med ett slut lån, kan det vara möjligt att utöka förmån för endast betala på intresse för en stund, eventuellt någonstans mellan ett år till fem år. Denna fördel kan vara särskilt viktigt om konstruktionen inblandad var för en kommersiell byggnad, och ägaren kräver ytterligare tid för att hyra ut varje enhet inom byggnaden. Eftersom endast räntebetalningar behövs under dessa första månaderna år av drift, har ägaren tid att fylla utrymmet till kapacitet och skapa en intäkt bäck som lätt kan användas för att betala av slutet lån enligt villkor.

En annan fördel till ett slut lån är att räntan kan vara något bättre än räntan på den ursprungliga konstruktionen lånet. Detta är särskilt sant om egendomen har uppskattad i värde som ett resultat av konstruktionen, och arbetsområdet förhållandet mellan gäldenären och långivaren har visat tillfredsställande för båda parter. Eftersom gäldenären skulle alltid vara fri att söka ett nytt lån någon annanstans för att gå i pension byggandet lånet, får långivaren förlänga mer attraktiv ränta som ett sätt att behålla gäldenärens verksamhet.

Tillsammans med fördelar, det finns också några potentiella nackdelar med ett slut lån. Eftersom lånet balansen börjar att amortera omedelbart, att välja att bara göra räntebetalningarna för en tidsperiod tid kommer att innebära att det totala belopp som återbetalas under hela löptiden för lånet kommer vara högre. I Dessutom kan att gå med en kombination av en konstruktion och slutar inteckning vid den debut tycks att spara pengar i början, men om räntorna skifta under byggtiden, får räntan på änden lånet inte vara lika attraktivt som det var i tider förflutna. Av denna anledning byggare föredrar ibland att engagera enbart en konstruktion lån och se över frågan om ett slut inteckningslån med långivaren när konstruktionen är nästan klar, och samtidigt ta tid att jämföra dessa priser med utbudet av andra långivare.