Vad är i Bryssel Stock Exchange?

I Bryssel Stock Exchange (BSE) är ett institution som har överlevt flera århundraden. Det är en av de stora börserna världens aktiemarknader för den europeiska regionen. Sitt möte i Bryssel Stock Exchange har nu fusionerats med andra börser, men fortfarande intar sin traditionella rum i Bryssel, Belgien.

Till skillnad från vissa andra marknadsaktörer börser, var Bryssel Stock Exchange som grundades av ett Napoleonic ordning, snarare än en mer gradvis process. Detta hände runt början av 19th century. BSE blev snabbt ett stort regionalt centrum för handel.

Beläget i den “Grand Square,”, eller Beursplein, den byggnad som inrymmer i Bryssel Stock Exchange är en del av vad som blivit en UNESCO erkänd Historic Site. Byggnaden är en viktig milstolpe för lokalbefolkningen, och fortfarande hyser de stora verksamhet BSE. Bryssel Börsen håller olika finansiella transaktioner inklusive stora indexen såsom BEL20, en samling av regionala blue chip-aktier.

Under sin historia, var i Bryssel Stock Exchange en plats som besöks av köpmän och handlare som skulle resa långa sträckor för att få tillgång till regional “plånböcker” för att göra transaktioner nu betraktas som något primitivt. Numera har många besök Bourse enkelt att fotografera och visa dess neoklassiska Palladian design som en del av en rutinmässig rundtur i Bryssel. Utvecklingen av denna europeiska finansiella centrum visar hur den allmänna utvecklingen av globala marknader förändringar både karaktären av lokala institutioner, och den roll de nationella marknaderna inom ett större “geocapital” collaborative miljö.

Runt början av det 21: a århundradet, cirka 200 år från dess grundande, i Bryssel Stock Exchange fusionerades med flera andra europeiska börser för att bilda vad omväxlande kallas Euronext NV Den Euronext Exchange grupp inkluderar en utbyte i Lissabon, såväl som andra i Paris och Amsterdam . Alla dessa lokala finansiella institutioner har blivit en kollektiv kraftpaket av den europeiska handeln med full trading och investera-funktionalitet, inklusive moderna derivat och andra val investeringar. World investerare ser på dessa moderniserade utbyte för en rad investeringsverksamheten, inklusive tillgång till nationella lager, internationella anläggningar valuta eller andra moderna möjligheter att bedriva vinst eller ger. De som tittar på institutioner som i Bryssel Stock Exchange från långt håll kan använda för denna kunskap för att kritiskt utvärdera hur aspekter, såsom reglering, tillgång, och volym hanteras i olika delar av världen.