Vad är ett Unit Förtroende?

En värdepappersfond är en typ av förtroende avtal som används i Storbritannien och i vissa tidigare och nuvarande brittiska innehav. Den grundläggande metoden för en enhet förtroende är ganska enkel

flera personer ger ett enda individ sina pengar och den personen investerar pengarna i en brett spektrum av värdepapper. Den vinst som genereras av hela portföljen delas ut till investerare som bygger på hur mycket pengar de ursprungligen investerat. Till exempel, om en person investerade 20% av den totala initiala investeringen, då personen har rätt till 20% av vinsten från investeringen.

Termen “unit trust” kan vara vanliga i en utvald grupp av länder, men många orter ha vidtagit åtgärder för är mycket liknande eller identiska till en enhet förtroende. På de flesta ställen, är dessa investeringar kallas för ömsesidiga eller investeringsfonder. I Förenta staterna, är dessa investeringar allmänhet som kallas fonder, men de faktiska lagarna omger dem är olika från många andra länder. En grundläggande “trust” är ganska vanlig i de flesta länder och täcker ett brett spektrum av investeringar och redovisning typer.

En typisk värdepappersfond sprids ut bland fem grupper av människor. Fondförvaltaren hanterar de faktiska investeringarna. Denna position är typiskt en del av ett mäkleri avtal och chefen gör pengar baserat på antalet av investeringsprogram fattade beslut. Trustees övervaka denna position. En förvaltare vaktar de investeringar som gjorts av fonden Manager och ser till att de alla är gjorda för att åstadkomma förbättringar av enheten förtroende.

Andelsägarna ge pengar till värdepapper och är de primära mottagarna av investeringen. En registrar fungerar som mellanhand mellan fonden chef och de fondandelsägarna, vilket underlättar kommunikation mellan folket med de pengar och de människor som investerar pengarna. Slutligen, distributörer annonsera enheten förtroende och hitta nya investerare för fonden.

I de flesta fall är en värdepappersfond ses som en långsiktig investering. Eftersom det har en sådan öppen-ended sikt, är dessa används ofta som en av två saker inuti en investering portfölj. Som den fonden kommer att typiskt ge en liten, men mycket stadig och stabilt vinst, kommer det att fördubblas ofta som ett pensionering system för andelsägarna. I dessa fall, är det inte ovanligt för de fondandelsägarna för att ha lite upplysningar att de där deras pengar är och hur den används. Den här faller under behörighet av företaget de arbetar för, ofta fondens sulan distributör.

Andra investerare ser det är som den stabila del av en större portfölj. Det är viktigt för de flesta investerare för att bibehålla ett stort urval av investeringar. Steady investeringar, liknande de i en enhet förtroende, offset förluster från mer riskfyllda investeringar. Medan den riskabla investeringen har potential att göra en massa pengar snabbt, kan den förlora också pengar precis lika snabbt. Enheten trust gör att relativt lite pengar, men det är oftast oerhört konsekvent.