Hur väljer jag det bästa Account Student Bank?

Många studenter måste hålla sig till en strikt budget för att hålla jämna steg med undervisning, hyra och andra kostnader. När eleverna arbetar mot självständighet från föräldrar, kan en bank konto Hjälp dem att spara pengar, betala räkningar, eller helt enkelt hålla reda på utgifterna. De flesta banker erbjuder en särskilt konto elev bank utformat för att uppfylla behoven hos tonåringar och studenter college. Dessa konton oftast kommer med minimala avgifter och låga saldon minsta, liksom speciella förmåner som Bill lön eller gratis kontroller.

För den livliga studenten, är kontoåtkomst ofta en av de primära kriterierna när det gäller att välja ett bankkonto. Eleverna ska leta efter en bank med filial platser nära skolan, hemmet, eller arbete för att maximera bekvämlighet. Det är också bra att överväga om automatiska uttagsautomater (bankomater) ligger inom ett rimligt avstånd. Användning av andra banker uttagsautomater resulterar ofta i en avgift, som kan lägga upp över tiden. Eleverna bör bestämma vilka banker som ha uttagsautomater beläget mitt på campus, välj sedan en konto på en av dessa banker.

En annan viktig funktion för att leta efter när du väljer ett konto elev bank är om kontot kommer med tillgång till Internet. Online tillgång tillåter eleverna att läsa saldon och se om specifika transaktioner har rensat framgångsrikt. Vissa banker kanske ens tillåter elever att beställa checkar eller fonder överföringsförfaranden mellan konton med hjälp av en online-plattform.

Medan standard räkenskaper ofta kräver ett minimum balans för att starta eller upprätthålla en konto, har den genomsnittlig student bankkontot vanligtvis låg miniminivåer eller ingen balans krav. Detta är bra för kontanter spänns studenter, som kanske inte alltid kunna hålla en stor summa pengar på banken, eller som kanske inte har tillräckligt med pengar för att starta en vanlig bank konto.

Leta efter en student bankkonto med låga månadsavgifter, eller ens inga månatliga avgifter alls. Vissa kan ha särskilda bestämmelser, där avgifter är frångås med direkt insättning, eller för en specifik mängd tid. Fråga bankens representant exakt hur avgifter beräknas före landa på en student bankkonto.

Slutligen jämför funktioner som ATM avgifter, online räkningen betala, och andra verktyg. Vissa banker avstå ATM-avgifter för studenter, medan andra kan ger kunderna möjlighet att betala alla sina räkningar online med hjälp av sin bank konto. Studenter som är beroende av sina föräldrar för ekonomiskt stöd kanske vill välja en bank som tillåter antingen online överföringar från sina föräldrar bank eller finansinstitut.