Vad är ett Incentive Fee?

Ett incitament avgift är en avgift som betalas till en finansiell professionell som en belöning för gott prestanda. Incitamentsprogram avgifterna är mest vanligtvis ses som en form av kompensation erbjuds förvaltare av medel såsom ömsesidiga fonder och hedgefonder, men andra folk i finansiella branschen kan få sådana avgifter som väl. Avgiften är uppdelad i avtalet erbjuds av arbetsgivaren, och anses vara en del av personens totala ersättningen. När du granskar erbjudanden om anställning, människor som arbetar i den finansiella sektorn kontrollera oftast sina kontrakt noggrant för att se om de incitament och bonus jämfört med de som erbjuds av andra företag.

Också känd som en resultatbaserad avgift, är en prestationsbaserad avgift utformad för att ge extra incitament för förvaltningen av medel på ett klokt sätt och generera vinster. Ur den punkt tanke på moderbolaget, är desto bättre något som liknar ett fond som förvaltas, desto mer pengar det gör, eftersom företaget tar en procentuell andel av resultatet. Om en fond är väl förvaltas och det växer, har moderbolaget en större vinst marginal. Dessutom lockar det fler kunder, eftersom investerare tenderar att föredra medel som genererar en stabil avkastning.

Medan förvaltare av saker som fonder antagligen inneboende intresserade av att göra se till att fonden gör bra, är ett incitament avgift för ett ytterligare en påminnelse om att mår bra har fördelar. Incitamentet Avgiften är typiskt prestanda-kopplade till varandra. När fonden gör det särskilt väl, erhåller chefen mer ersättning. Medlen för avgiften vanligtvis tas från fonden själv, i motsats till de allmänna medel som innehas av moderbolaget.

Bruket att erbjuda stimulansordningarna avgifter är inte utan kontroverser. Vissa människor hävdar att de avgifter som uppmuntrar riskfyllt beteende, eftersom en fondförvaltare angelägna om en avgift kan göra farliga investeringar för att driva värdet på fonden upp för att komma åt prestationsbaserad avgift. Emellertid, riskfyllda investeringar sårad också den fondförvaltaren eftersom om fonden krymper och förlorar värde, debiteras ingen prestationsbaserade avgiften tas emot. Sålunda verkar avgiften även som ett incitament att investera försiktigt.

Incitament kan också erbjudas när företag inom andra delar av det finansiella branschen att få över genomsnittet avkastning. Människor som råvaror näringsidkare, bolagsmän och mäklare kan erbjudas en prestationsbaserad avgift för att hantera de medel som i sin vård ansvarsfullt och främja tillväxten av moderbolaget. Dessa avgifter är separerade från bonusar, även om det ibland en prestationsbaserad avgift kan byggas in i en bonus, beroende på villkoren i ett kontrakt.