Vad är en Deal Toy?

En affär leksak är ett objekt används i företagsvärlden för att hedra minnet ett större affär som inbegriper en eller flera företag, ofta återspeglar en sammanslagning av två företag eller förvärv av ett företag med en annan. Dessa poster kom först in i prominens och popularitet på 1970-talet som ett sätt för företag att skapa en varaktig commemoration av en större affär. De är vanligtvis görs med hjälp Lucite och kan ta ett antal olika former, former, och stilar beroende på preferenser och naturen i de berörda företag. En affär leksak kan vara ganska populärt för företag som förlitar sig på fusioner och liknande erbjudanden till blomstra, men under perioder av ekonomiska problem de kan minska i popularitet.

Även kallad en gravsten, en affär leksak Vanligtvis beställs av ett företag och presenteras för de anställda för att indikera ett väl utfört arbete och fira en stor affär för verksamheten. En av de vanligaste typerna av deal leksaken är tillverkad av ett rektangulärt Lucite block, ofta ganska tunt och precis tillräckligt stor för att passa på ett skrivbord utan att ta upp för mycket utrymme. Denna bit av Lucite står vanligtvis vertikalt, med en bas av någon typ i botten, och i allmänhet liknar formen av ett gravsten, att ge dessa poster deras gemensamma smeknamn. Eftersom dessa deal leksaker har normalt inget praktiskt monetärt värde, kan de ges till befattningshavare är inblandade i fusioner och liknande erbjudanden utan att bryta mot lagar angående gåvor involverade med en affär.

Basen av en affär leksak kan markeras med en liten plack eller liknande indikator hos mottagaren av objektet. Ett meddelande av något slag kan vara graverad in i ytan av affären själva leksaken, ofta utlåning objektet ett ännu större likhet med en gravsten. Eftersom klara Lucite används typiskt används, kan ett objekt också vara placeras inom själva objektet för att ytterligare anpassa tombstone. Till exempel kan en affär leksak som presenteras för en anställd att hedra en stor marknadsföring har ett visitkort inom det anger personens nya position, medan en för en fusion kan införliva handlingar med logotyper för varje verksamhet i dem.

En gravsten görs till minne av ett företag att köpa ett annat kan ha valuta inom gravsten för att beteckna de vinster som kommer till båda företagen. Många av dessa behandlar leksaker har även gjorts i andra former än vanliga rektanglar. En affär leksak göras för att fira minnet av sammanslagningen av två banker skulle kunna göras i form av ett dollartecken, eller förvärv av ett större livsmedel distributör skulle kunna markeras med ett tombstone formad som ett hamburgare. Även tider av ekonomiskt välstånd har sett tusentals av dessa gjorda hantera leksaker och används varje år, kan nedgångar i ekonomin och en minskning av stora affärer att leda till kraftigt minskad produktion av sådana produkter.