Hur väljer jag det bästa investeringstjänster?

Det finns så många investeringstjänster till välja mellan att urvalet kan verka överväldigande. Tyvärr har många människor blir så överväldigad när man väljer en investering tjänst som de bara välja den som tilltalar dem utifrån reklam eller broschyrer. Även om du kan få tur att göra det här sättet, bör du investera egentligen lite mer tid när de väljer vem du tillåta att hantera dina pengar.

Det första steget när du väljer bland de många investeringstjänster som finns är att förstå varför du sparar pengar. Även många människor med samma mål kommer att närma sig spara på olika sätt. Om du planerar att gå i pension inom tio år din investering strategi bör vara mycket annorlunda än någon som planerar att gå i pension i trettio år. Det är viktigt att den investering tjänster företaget som du väljer behandlar varje klienten som en individ och inte sätter alla som i samma sparande fordon.

Fråga dina kamrater, liksom människor som är äldre än du, eller kanske till och med gått i pension, vilket värdepappersföretag de använder. De flesta människor, i synnerhet om de är nöjda med den service de har fått, är villiga att tala om vad företaget de använder för att hantera sina besparingar och investeringar. Även om du inte behöver känna till detaljerna i deras ekonomiska situation, det finns många frågor som de kan besvara.

Fråga vad den genomsnittliga avkastningen är, liksom vilken typ av avgifter de är skyldiga att betala. Kommunikation är viktigt. En investering tjänster företag som inte returnerar telefonsamtal kan göra investeraren nervösa.

Det finns två grundläggande typer av investeringstjänster företag. Den första är en no-avgift företag. De tar inte ut dig en upfront-eller årsavgift, men de tar ut en procentsats med varje transaktion. Den andra är en avgiftsbelagd planerare. Dessa företag tar ut ett visst belopp för att hantera dina pengar.

För de flesta människor, gör den avgiften baserade planeraren den mest bemärkelse. Medan idén av endast att laddas en avgift när du flyttar dina pengar runt är tilltalande, är det viktigt att inse att värdepappersföretaget kan flytta din pengar runt en hel del. Med en avgift baserad planerare, vet du exakt vad du kommer att debiteras.

När du har valt investeringstjänster företaget du tror bäst kommer att uppfylla dina behov, är ditt jobb inte över. För att hålla dig uppdaterad om din ekonomiska situation är det viktigt att läsa dina uttalanden på en regelbunden basis. När marknaden är volatil det kan vara frestande att låta dessa uttalanden hopar upp. Du bör läsa rapporterna i goda tider och dåliga, så att du är bekant med den produkt som du äger och vet hur dina placeringar utvecklas.