Vad är Market Surveillance?

Övervakningen av marknaden är en avdelning som arbetar på NASDAQ-börsen, övervaka handel som uppstår. The Market Surveillance Avdelningen ansvarar för att identifiera alla potentiella oegentligheter som förekommer i handel med lagren på NASDAQ. Med andra ord, fungerar den som en säkerhet organisation som klockor för potential bedrägeri, för att skydda intressen investerare som investerar i på marknaden.

För marknadsövervakning Avdelningen övervakar och klockor handel som förekommer på Nasdaq. Den NASDAQ är en av de börserna i Amerika, tillsammans med Dow och S & P. Det är en elektronisk börs, vilket innebär affärer görs och genomförs elektroniskt i stället för på golvet i börsen.

När köparna köper aktier på Nasdaq, gör de det i första hand på nätet, eftersom det är ett elektroniskt utbyte. Medan vissa telefon beställningar kan placeras, de flesta sker via liten beställning Execution System (statsägda företagen). Detta system etablerades efter aktiemarknaden kraschen av 1987, under vilken mäklare vägrade att svara på deras telefoner när kunder ville att handla bestånden till komma ut ur NASDAQ.

Eftersom marknaden är i första hand elektroniskt, sker marknadsövervakning på nätet. Finansiella proffs och tillsynsmyndigheter övervakar online handel förekommande, övervaka tusentals handel på en daglig basis. De söka dessa yrken för att identifiera något som ser ovanliga eller utöver det vanliga som kan vara ett tecken på illegal eller bedräglig verksamhet.

Till exempel kan ovanlig volymen på ett lager märkas. Detta kan vara en indikation på att en pump och dump pågår. En pump och dump är en typ av bedrägligt aktiehandel praxis där en mäklarfirma eller mäklare bygger upp ett lager, reklam och försäljning överdrivet till kunder även om beståndet inte har någon förtjänst. Aktiekursen reser sig baseras på dessa aktiviteter, gör bolaget ett vinst på sina innehav av beståndet, och sedan är det stannar bygga upp den lagret och lageruppgifterna priset plummets.

Marknadsövervakning klockor också indikationer på insiderhandel. Det kan handla om en individ att köpa eller sälja ovanligt stora mängder av ett visst bestånd omedelbart före en stor meddelande blir offentlig. Den enorma volymen av en handeln precis före en meddelande kan vara en indikator på att köparen eller säljaren av beståndet kan ha haft insiderinformation och därmed agerade olagligt på grundval av denna avancerad kunskap.