Vad är försäljning av tillgångar?

Försäljning av tillgångar är transaktioner där bank fordringar säljs till en tredje part investerare. Dessa fordringar, vanligtvis bestående av bil lån, bolån och kreditkort fordringar, kan vara hela lån, hela pooler av lån eller värdepapperiserade lån. En fordran är en summa pengar betalas av en person eller ett företag, vanligen i form av kontanter.

Hela lån är lån som säljs på deras helhet. I fallet med ett hypotekslån, till exempel köper en investerare alla rättigheter och skyldigheter inteckning kontraktet, och det finns inget pågående finansiella deltagande av säljaren. Det är vanligt, men för säljaren skall betalas en avgift om det fortsätter att betjäna lånet genom att samla kapitalbelopp och ränta. Hela pooler av lån är liknande, förutom köparen köper en odelad intresse i flera bolån, snarare än bara en del av lånen.

Värdepapperisering är den process genom vilken ett antal tillgångar kombineras till ett enda paket, eller säkerhet, som sedan marknadsförs för försäljning till enskilda investerare eller depåbevis institutioner. Dessa investerare kan innefatta kommersiella banker, kreditföreningar, besparingar och lånekassor, ömsesidiga sparbanker och federala sparbanker. En fördel med förpackningar och sälja fordringar är att det minskar bankens risk att inte bli återbetalas. Detta förbättrar normalt bankens kapitaltäckningsgrad.

Ett centralt begrepp i försäljning av tillgångar är att de är icke-utnyttjandet. Detta innebär att den part som säljer tillgångarna behåller ingen rätt eller förmåga att återköpa någon del av tillgångarna när försäljningen har avslutats. I de fall där köparen har tillgång, har den Financial Accounting Standards Board härskade att detta är betraktas som finansieringsbeslut snarare än en försäljning, och de redovisningsregler är signifikant olika.

Försäljning av tillgångar hänvisar också till överföring av ägandet till ett privat företag eller enskilda från regeringen. Vanligtvis är priset för denna typ av försäljning som antingen genom lagstiftning eller genom ett Executive Order. Oavsett, när denna typ av försäljning av tillgångar har avslutats behåller regeringen någon laglig rätt till ledning eller tillsyn av tillgången.

Försäljningen av företag också är ibland hanteras som försäljning av tillgångar. Ett bolag eller aktiebolag (LLC) kan till exempel sälja sina tillgångar – såsom kundfordringar, lager, fastigheter, möbler eller utrustning – men behålla ägandet av sitt lager eller intressen medlemskap. Detta skiljer sig från en enhet försäljningsställe där en köpare köper de beståndskoder eller medlemskap intressen i bolaget.