Hur avgör jag behov av rörelsekapital?

Rörelsekapitalet är i grunden mycket likvida tillgångar ett företag behöver för att uppfylla sina kostnader under en kort tid tid. För att bestämma behov av rörelsekapital, måste du vanligtvis överväga regelbundna och dag till dag kostnader du har i samband med att driva ditt företag liksom de skulder du är skyldig. Helst bör du ha rörelsekapital som överstiger dina kostnader och skulder. Om din rörelsekapital är lägre än det belopp du behöver, kan ditt företag inför ekonomiska svårigheter.

Att bestämma dina behov av rörelsekapital, måste du oftast överväga kostnader du har för att driva ditt företag. Detta inkluderar sådana saker som löner, lager och förnödenheter som behövs för att framgångsrikt driften av ditt företag. Det kan även innefatta sådana kostnader som försäkringar, skatter och reparationer. Om utrustning ersättning är en regelbunden del av att driva ditt företag eller om du regelbundet behöver juridisk rådgivning eller samråd, bör dessa kostnader ingå i dina kostnader också.

Du har normalt omfatta skulder när fastställa din rörelsekapital behöver också. Till exempel kan du är skyldig pengar för affärs lån eller leasing utrustning. Dessa skulder är oftast beaktas när man bestämma hur mycket pengar du behöver för att hålla verksamheten igång effektivt och kanske till och med växer.

När du har lagt upp dina vanliga utgifter och dina skulder, kan du lägga till siffror tillsammans för att komma med mängden rörelsekapital du behöver. Till exempel, om dina utgifter och skulder totalt $ 10.000 amerikanska dollar (USD), behöver du minst $ 10.000 USD i rörelsekapital bara för att uppfylla dina skyldigheter. Om du har mindre än detta belopp, du sägs ha negativt rörelsekapital. Om du har detta belopp eller mer, å andra sidan, har du positivt rörelsekapital.

Även om du kan bestämma dina behov av rörelsekapital på egen hand, finns online räknare kan du använda för att få en realistisk siffra. För att använda denna typ av räknare måste du vanligtvis ange en siffra som representerar den totala mängden tillgångar som du har som kan omvandlas till kontanter samt en siffra som representerar din totala skulder. Vissa räknare kan också be dig att ge en procentsats som anger önskad nivå av den årliga tillväxten.

Det är inte ovanligt för ett företag att ha mindre rörelsekapital än det behöver för en kortsiktig period. En fortsatt otillräckliga likvida tillgångar kan vara mer anledning till oro, dock. I själva verket kan investerare och långivare anser ett företags rörelsekapital siffror beslut om att investera eller låna ut pengar.