Vad som är Globex?

Globex, även känd som CME Globex, är ett elektroniskt handelssystem som används över hela världen. Ursprungligen utvecklats för Chicago Mercantile Exchange och släpptes 1992, var den produkt som antogs av marknader och handlare runt om i världen för att underlätta elektronisk handel, och det var den första elektroniska handelssystemet introducerades på marknaden. Medan ett antal konkurrerande produkter har utvecklats av företag som vill peka på marknaden för elektronisk handel, förblir denna ett framträdande i investeringen samhället.

Till skillnad från öppna anbud handel, som bara löper under etablerade timmar i en viss marknad, går Globex kontinuerligt. Detta ger tillgång till efteranm för alla med ett konto på systemet, och tillåter också människor att utföra handel med människor i andra länder som kan vara aktiva när deras marknader är öppna. Ökad handel på den globala marknaden erbjuder många fler möjligheter att handlare och mäklare.

Enskilda investerare har tillgång till systemet genom ett konto med en mäklare. Många mäklare erbjuder Globex handel till sina kunder och människor kan få mer information genom sina mäklare, eller genom att kontakta CME gruppen för en lista över mäklare som arbetar med denna produkt. Handlare som arbetar för mäklarhus använder i allmänhet systemet genom de konton som upprätthålls av sina arbetsgivare.

Detta system fungerar mycket snabbt, och uppdateras regelbundet för att öka hastigheten och funktionalitet. Människor kan utföra komplexa handel från deras hem, kontor eller handel golv, och systemet underlättar handel i snabb följd och flera avslut på en gång. Detta kan arbeta mot investerare i vissa fall, som när systemet ligger nere, kan de förlora pengar eller missar affärer. Globex kraschar och andra frågor kan orsaka en miniatyr dominoeffekt som investerare kämpar för att rätta till sina investeringar.

Liksom andra elektroniska handelssystem, finns det några garantier plats på Globex, men systemet är inte utformat för att skydda investerare från misstag. Behovet av snabbhet i konstruktionen innebär att uppmaningarna och dialogrutor ber människor att bekräfta och dubbelkolla har eliminerats i många fall, eftersom den tid det tar att bekräfta en handel kan kosta pengar. Vissa handlare har upplevt en brant inlärningskurva med denna produkt eftersom de anpassar sig till systemet och lära sig kommandona för att utföra affärer. Många finansiella marknader med detta system erbjuder Globex klasser för att ge människor en chans att lära sig systemet i en kontrollerad miljö innan de börjar handel i den verkliga världen.